Thursday, April 29, 2010

Cerita Dulu-Dulu..

Arghhhhh.. menguap macam singa. Lepas buang taik mata, aku terus pegi depan tv. Adik aku tengah tunggu cerita Dragon Ball. Hari Ahad bese nya lepas tengok Dragon Ball kene basuh kasut. Part ni memang malas. Basuh ala kadar je, malam nanti kapur kasi lebih, cantik la dia.

Petang menjelma. Lebih kurang pukul 3. Aktiviti petang ni tak dirancang lagi. Adik aku tengah rilex-rilex depan tv. Ahhh.. tak stailo tengok kartun petang-petang. Dengan spontan aku ajak dia pergi pasang jerat belakang rumah. Pergi jerat burung puyuh.

Barang-barang dah siap. Skil-skil menjerat ni aku blaja sama satu kawan. Dia bab menjerat, memancing ikan memang first class. Bab mengelentong hebat juga. Kami ke belakang naik basikal. Belum sempat nak kayuh, abang aku yang baru nak keluar main bola kat padang panggil aku.

"Woii. klau berani poie la kek belakang tu.. rimau, ular, gajah, singo, zirafah sumo ado kek belakang tu!"

Kami simpan basikal balik. Masuk rumah tengok katun. Hati ada bimbang juga bila dengar pasal singa sebab kat tv citer binatang, singa itu ganas dan makan daging.




8 comments:

Paan said...

Den hompuk kau ni kang. Dogheh balik!

Pais Chaos said...

esok2.. bz ni.. hehe

FaMouS said...

zirafah? dok dlm zoo apa?

mirachantek said...

dah macam hutan aprika dah belakang umah kau ni yo. kalau den dah lamo poei TV3 panggil si karamsingh

fathiahRAIHANA said...

nape byk sgt makhluk blkg tu ? :D

Pais Chaos said...

FaMouS
dikelentongi la..

mirachantek
karam sigh walia pergi honeymoon da~

fathiahRAIHANA
macam zoo melaka kan?

.ella ainnadjla. said...

hahahhahahah..
siap ada rimau, gajah, singa bagai...

Primadona69 said...

tp...
ko x ckp pun..
sblm cite dragon ball tu...
pkl9 cite sailormoon!
huhuhuhu