Thursday, July 30, 2009

Sekali Sekala jadi STAR

Aku mase sekolah menengah dulu penah wakil sekolah main bola sepak. Tapi untuk kelab Pencegah Jenayah la. Tapi tak penah nak menang. Balik balik no 2, peringkat daerah. Kira hebat gak daripada tak masuk final. Aku main bese bese je.. tak hebat mana. Kalau main gelecek gelecek ngan Ronaldinho bleh lepas la, siap kene 20 sen lagi.

Satu pagi awal tahun ni, aku dapat panggilan kecemasan dari wad kecemasan. Laarr.. orang kampung aku call.. Pak Rapa.. atau nama komersial nye Rafael Benitez..

"Pais, tolong main untuk team aku malam ni, cam tak bleh 'pegi' aku rase," desak dia cemas.

"ha ye la, kul bape main?" aku kasi respon

"agak2 lepas maghrib, training skit2 dulu,"

"ok, lepas main main blanje saye sirap ok!!"

best giler dapat kepercayaan kat seseorang. rase riak je.
Malam tu aku x dapat main lama. 2 3 minit je lepas wisel mula. Mak aku bising bising suh balik cepat beli ubat nyamuk.

Melepas Sirap aku.



Aku duk kat hujung sebelah Risse. Rase rase x caye, Kontak aku. Ni bukan A. Photoshop.. ni real real punye.

17 comments:

DIK AN said...

Uda Kari dah pindah Fulham dengar cerita. Bayaran sikit sangat dengan Bahau FC.

LuVidA^^ said...

tipu2...
hehehekk..
bes nye jadi folower no 2.
:)

Pais Chaos said...

-DIK AN
udin tarzan da jadi jrulatih tetap sialang cf.. tahniah kat beliau!!

-LuVidA^^
hek eleh..tak caye plak.. ni citer btul .. citer masjid ni..

Rafeeqa © said...

pak rapa sehat?

Pais Chaos said...

dia baru lepas melepak makan pengat kat warung tadi..nak sambung latihan katanya.

ustaz said...

apahal lvpol jek ni.bastard.smk batu kikir mcm sial main bola manjang nak gaduh jek.bola sepak ok lg, bola baling pon kecoh.kamjat!

Pais Chaos said...

-uztat
bese la budak2 men bola.. kat international pun gaduh gak.. mende bese kan..

DIK AN said...

Babi punya am (ustaz)! Kau jangan tertipu pais. Itu beliau tu.

WaNnY said...

uish...sejak bile pennant bertuka wajah?

Pais Chaos said...

am anda sungguh lakhnat.. aku report kat persatuan pengguna malaysia..

-WaNnY
haa.. pennant kawan baik aku mase sekolah dlu.. same2 curi buah langsat.. dia suh aku main tempat dia..dia suh, aku ikut je..

Lionel Azry said...

gua main kat barcelona relax2 je..

liverpool=loserpool! ;)

Anonymous said...

huh babi paan.

ustaz amri

shakinah said...

heh.
nampak real do

ZARA 札拉 said...

hua~

kenapa mesti itu?

hahaha~

aku mau MU di situ, bleh?

Da' daffodil D said...

hey2~

ps: tatau mau bilang apa.

Pais Chaos said...

-Lionel Azry
liverpool la kuat.. ade garuda kat logo. barcelona nasib je ari tu.l

-uztat amri
macam celaka perangai

-shakinah
tu mane de edit tu.. btul2 punye.. x caye tanya risse..

-ZARA 札拉
mu lain kali la.. nak letak citer pasal ns naza dlu..haha

-Da' daffodil D
bilang saje 123 go!

paan Ehsan said...

wow wow....
ni kes tipu da nie...
nice edit..
ahhahh
ustaz kan dah kate...
kalau menipu berdosa....