Wednesday, December 23, 2009

Tahun Baru Makwe Baru

Dulu aku duduk asrama masa sekolah menengah. Start masuk form 2. Aku ade berkenalan same sorang awek masa minggu orientasi. Dia satu group ngan aku. Muka dia bleh tahan cun ala ala amoi. Maka bermula la satu episod makwe pada awal tahun 2002.

Kami dah start rapat. Caring giler dia mase tu. aku peluh dia tolong lap kan. kalau budak-budak lain mengeluh nak turun orientasi, aku plak bersemangat sambil segak rambut belah tepi. Nak jumpa awek la katakan.

Lepas orientasi kitorang tak boleh nak selalu jumpa. Kalau kantoi dating, boleh tercedera punggung aku kene rotan. Tak boleh nak SMS, sebab zaman ni popular ngan Kad Ring Ring dengan telefon awam yang masuk 20 sen boleh cakap lama-lama. Skill pakai 20 sen ni aku tak belajar lagi. Kad Ring Ring masih tak mampu nak di miliki. Medium paling canggih ialah surat.

Cerita kapel kami hangat diperkatakan. Ghasak la orang nak kata apa. Macam cerita kat TV, mesti ade orang dengki tengok orang lain bahagia. Lepas orang itu cakap ini, orang ini cakap itu, hubungan kami pun putus setelah 3 minggu berutus surat.

Akhir tahun 2002, aku sempat berazam tahun baru untuk cari makwe baru! Kali ni mintak-mintak la tahan lama sikit. yeah!

23 comments:

mirachantek said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan
(:

qishie said...

gile ah!
tapi tem tu memang zaman surat tampal bawah meja kot.lol~

fathiahRAIHANA said...

laa cte takat tu jaa
smbung lah lg .
hahahaa

LORD ZARA 札拉 said...

oit~

tahun 2010 ni camne?

Nabil Fizri said...

Hak eleh.

missdiya84 said...

akak sempat belaja gune syiling 20sen cakap lame2 tu huhu..heaven bergayut tak ingat dunia..skill yang bukan2 je mase dok hostel..

Kasut Pink said...

kalau ai bulan br pakwe br.. boley?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.alamak!
.kne clash la cmni! ;p

faqhrule said...

20sen tu ketuk sampai saiz die lebar macam saiz singgit syiling tu pun tak tau ke?

kc nur qasedah said...

bagus.cari makwe lawa2 tau

Paan said...

Feeqa? Yeah! Den izinkan!

.ella ainnadjla. said...

semoga berjaya...
cari cun2 sexy2...=p

[z@ck] said...

x salah mencuba..
ahahaha

Daffodil D said...

4 minggu cukup lama tak?

sharamli said...

f0rm tw0 p0n ad 0rentasi lagik?

mcm2 budak2..

Feeqa Ruslan said...

Iskk *sebak* Sebab guna surat hahaa

Paan..........eh ke cakap pasal Feeqa lain? Ngahahaha!

Ruhil said...
This comment has been removed by the author.
hans said...

hahaha
baca entry ni terkenang cinta lamaku

Shahrul Azry said...

dobotkan ada..kah3

Pais Chaos said...

mirachantek
ye la.. aku tau..

qishie
rugi la sape tak men surat dlu..haha

fathiahRAIHANA
nanti2 la sambung.

LORD ZARA 札拉
tengah mencari lagi..hhahha

Nabil Fizri
ahh.jeles la tu.

missdiya84
hahaa.. memang heaven.. lagi2 budak lain dengki tak tau skill tu.haha

Kasut Pink
tak bleh.. minggu baru pakwe baru.baru bleh!!

intanurulfateha (◡‿◡✿)
hoitt. jgn clash!!

[z@ck]
haha.. dah try bnyk kali dah..hahah

Daffodil D
kira lama la dari aku nye.. ko pun senasib ke??

sharamli
ahh..bese la.. pelajar baru masuk asrama.. haha

Feeqa Ruslan
guna surat tu best wo!! haha

Ruhil
hahaha.. untung la budak skang..siap pakai 3g lagi..haha

hans
terkenang ke.. gi usha awek lama balik la..haha

Shahrul Azry
cis..

Pais Chaos said...

faqhrule
ade satu lagi skill.. cungkil pakai dawai..hahah

kc nur qasedah
tengah cari la ni!!

Paan
cam tuttt!!

.ella ainnadjla.
susah la cari skang ni.. tolong cari kan sorang bleh??

misz benida said...

makwe baru???waahhhh...
aku report mkwe lame..

Primadona69 said...

hahahhaaha
entah2..
surat yg ko antar tu...
tak sampai kat dia kot...