Sunday, March 21, 2010

Fak Guard

Ketidakpuashatian pelajar ngan pak gad memang sangat sinonim sekali. Tidak kira kat tempat belajar mana-mana pun. Berlagak tak tentu pasal. Asal nak cari kesalahan memanjang. Mentang-mentang pakai baju stail polis.

Ada pak gad yang buat perangai. Stail tahan budak secara random. Ada sekali sorang gad tahan aku, mintak keluarkan rokok. Dalam ramai-ramai aku sorang je yang kene check. Aku budak jenis tak hisap, dia paksa gak keluarkan. Habis beg ngan kocek seluar aku di selongkar. Last-last dia kasi lepas. Kat situ gak aku rasa nak angkat jari tengah kat gad tu, nasib aku seorang yang sopan. Damn!

Ada satu ketika, member aku ada nampak sorang gad isap rokok dalam kawasan U. Member aku gertak nak kasi report kat pihak atasan. Terus member aku di rasuah dengan di beri lesen full untuk membawa rokok masuk dalam kolej. Kedua-dua nya sama hancur.

Kat Uitm Johor, ada sorang makwe ni di SMS oleh seorang gad kat situ. Niat nak ushar makwe ni. Nombor tipon dia ambik kat report kad. Makwe ni buat report. Tapi tak berhasil. Gad gatal tu berjaya lepas setalah di bekap ketat oleh ketua gad. Celaka tak perangai?

Tak semua gad tak sopan. Ada yang baik dan berbudi pekerti. Layan budak dengan elok. Ni pak gad jenis pergi khusus tak ponteng ceramah punya. Yang penting, bidang pemakgadtan aku cuba elak kan untuk kerjaya aku masa hadapan.

11 comments:

sharamli said...

makgad 0k tak?

Rafeeqa Ruslan said...

Cehhhh padahal isi penting dia perenggan ke-empat tu! Hmm Feeqa skrg dh fahamlah nape beria sangat nyampah ngan pak guard >:)

FaMouS said...

haha betul jugak tapi pakguard dgn makguard dekat uitm kedah baik2 kan?

FaMouS said...

haha betul jugak tapi pakguard dgn makguard dekat uitm kedah baik2 kan?

faqhrule said...

sebenarnya nak cerita band dia ni ada lagu pak guard kan? eleyh gua dah tau lama niat lu pais

.ella ainnadjla. said...

sini pon ader sorang yg kerek nk mampus...
mcm nk kenyek2 jek...=p

misz benida said...

aku hipokrik ckt ngan pak,mak gad..
nk msuk pntu gate tu aku angkat la tgn..
ambek hati dan prasaan..
haha

Pais Chaos said...

sharamli
mak gad nice!! stail nasihat lembut.

Rafeeqa Ruslan
hoi3.. biar la.. sesekali nak jiwang.

FaMouS
kadang2 je baik!!

faqhrule
abnormal thrash attack!! hahaa

.ella ainnadjla.
kasi tampar la sekali,

misz benida
hoo..kira naj beramah ngn pak gad la.. haha

mirachantek said...

aku benci makgad. pakgad key tahan g....

Primadona69 said...

ermm...
lain kali amik jek guard warga asing...
lg2 dr bangla or pakistan..
yummy ckit..
hhahahaha

mohd khairie said...

rotgut ok je....