Monday, June 7, 2010

Perihal Seorang Pais 1

Saya pais. Saya budak baik. Dulu saya belajar kat Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Kikir. Dulu punya dulu lagi saya bersekolah di Sekolah Kebangsaan Serting Ilir. Masa pra sehingga derajah satu, mak saya yang hantar kan saya pergi sekolah. Setelah pandai buat 'wili' ngan basikal, saya mula berbasikal ke sekolah hingga derajah 6. Tempat duduk basikal saya bengkok skit. Baru nampak laju orang kata.

Selepas itu saya di masuk kan kedalam Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Kikir setelah University Liverpool menolak tawaran saya untuk belajar di sana. Melepas la saya untuk berjumpa Steven Gerrard. Niat untuk menyewa rumah beliau terpaksa dilupakan serta merta. Kat sekolah menengah saya pelajar yang boleh tahan bengap. Masa mendaftar mula-mula masuk form 1, rambut dah kene kerat ngn cikgu bob. Style gunting dia memang paling terbaik dengan rambut bertakuk takuk. Kesian saya tidak dapat membela rambut panjang seperti Aisyah dengan lagu janji manis mu. Rupa-rupa nya sekolah menengah kat Batu Kikir tak sama ngan sekolah menengah kat negara omputih yang sesuka hati nak berambut panjang dan sesuka hati nak pakai apa gi sekolah...

12 comments:

mirachantek said...

ko hengat sekolah tu bapak ko punya ke nak rambut macam aisyah.

haiilaaa....

FaDiLLaTheGreat said...

der..mcm kenal.kopi n pes je ke?
hahaha..

Paan said...

Terengganu Darul Iman, here I come!!!

Pais Chaos said...

mira-
nak jadi rock kene rmbut pnjang..hehe

dila-
gua dah edit skit..keh3

paan-
jgn lupo poie losong boli an den kupok!

adal said...

wak ang ndak ado guno
dulu sekarang serupo ajo

misz benida said...

akhirnya!!!
kau bpijak dibumi yg nyata..

Rafeeqa Ruslan said...

k.

Pais Chaos said...

adal-
wak eden jahit kasuik.. wak ang bolo an kambiang.. wak ang pun ndak ado guno.

misz benida-
haah.. tgh pijak la ni.. apsal plak eh? haha

feeqa-
k.

mindbreaking said...

saya faiz jugak, hahaha...

hans said...

hahaha
rambut macam aishah

Kahirie hamidie said...

uik apo nie....

Pais Chaos said...

mindbreaking
saya fernando faiz..kah3

hanz
mahol ho rambut dia..

keri
wak bolo kambiang!!