Monday, November 22, 2010

Police : Please - (kisah betul)

Hulk kecil tengah mengamuk sakan.
(gambar di ambil di sini)

SEMPADAN N. SEMBILAN & PAHANG, seorang makwe dan mak nya di tahan di sebuah sekatan jalan raya kira-kira pada pukul 2 pagi. Mak memandu penuh cool kerana tiada ganja di dalam keretanya. Kereta di berhentikan. Seorang polis muda mula bersoal siasat. Lesen, 'rodtek', cermin sisi, radio, semuanya ok. Polis bertanya, "boleh mintak no phone?" Mak makwe menjawab, "budak ni belajar lagi". "Belajar mana?" tanya polis itu dengan sopan-sopan celaka. Pertanyaan tak di balas. Polis itu merayu-rayu hendak juga no phone makwe tu. Makwe hanya memandang muka suci mak dia. Polis tu merayu lagi. Juga tidak di balas. Sesi perayuan agak lama berlangsung. Tidak di balas juga. Akhir nya kereta itu dilepas kan setalah gagal dalam misi mendapatkan no telefon makwe tersebut. Apakah?

Persoalan

1) Damn tak itu polis muda?
2) Perasaan, pandangan dan tindakan anda jika di dalam situasi begini.

Konklusi

1) Nak ushar awek bertempat la, jalankan tugas dulu, mentang-mentang la pakai baju biru ada
pistol.

2) Bidang pemolisan tidak akan tercalon untuk pemilihan kerjaya masa hadapan saya. Di ulangi,
TIDAK AKAN!

8 comments:

Paan Ovrtd said...

Wak ang jahik kasuik lagi elok la.

Ari said...

Makwe-makwe pun taknak abang polis. Hahaha!

sharamli said...

gatai la abang p0lis ni!

Pais Mais said...

paan
eden bolo kambiang.

ari
kesian makwe2 seluruh alam.

sharamli
miang miang busut!

mirachantek said...

aku pun pernah kena. haaaihh....

نور فضيلا said...

jgn ckp awek ko punye kisah ni?

kahirie said...

mase tu aok ada dalam bonek kereta tu ke???

kahirie said...

mase tu aok ada dalam bonek kereta tu ke???