Monday, August 17, 2009

BERITA HAIRAN - Topeng Untuk Rakyat!!

Kelihatan seorang lecturer, Cik Nana, memakai topeng mulut dan seorang pais yang cool.

BAHAU: Pemakaian topeng mulut tatkala ini amat lah penting sekali di negara kita mahupun luar, sepenting kita memakai tali pinggang keledar ketika melalui sekatan jalan raya. Kewujudan Virus terbaru yang memporak peranda kan kita ini di khabar kan di Akhbar Harian telah berada di tahap kritikal. Namun masih mampu Akhil hayy bernikah dengan Waheeda dengan aman nya. Celaka betul!!

Orang ramai di arah kan untuk mendapat kan topeng di seluruh pelusuk klinik dan hospital berhampiran. Ini kerana, jumlah orang yang telah terkorban akibat Virus Influenza A H1N1 telah melebihi 50 orang gamaknya.

Hal demikan, arah kan lah oleh kamu wahai rakyat kepada anak anak anda, kanak kanak sekolah dan anak anak Indie sekalian untuk memakai topeng mulut untuk pencegahan dan bukan nya di jadikan TREND semata mata!! Bodoh!!

Student Cik Nana yang telah insaf untuk memakai topeng, dari kiri Pais, JJ, Keding.

Akhir kata, penulis sempat bertemu ramah dengan pakcik Rafa.
"Team pakcik (Liverpool) beso lah kalah dulu, dio nak dokek dokek last kang baru botul botul ho liow, hero kalah dulu yo tak, hahaha," ulas pakcik Rafa dengan tidak memakai topeng mulut. Cam gampang!!

39 comments:

Paan Tanpa Adik said...

Dogey botullah Pak Rapa. Balik Bahau siap la deh. Anak dagho eh den lompang kek koting.

Lionel Azry said...

argh dah kalah banyak bunyi..arsenal dan liverpool sama je!

loser!

Kasut Pink said...

Paan.. Koting tu ape? Agak2 Lucah x perkataan tu?

sharamli said...

cik nana senyum ke tu?

mirachantek said...

aku suka topeng merah tu, teringat power rangers.

boleh den tanyo tak, kau belaja kek mano?

Pais Chaos said...

Paan Tanpa Adik
yo..den sokong tu!!

Lionel Azry
rilex dlu.. belum ready btul2 lagi.

Kasut Pink
koting tu keting.. kat kaki la..

sharamli
mesti la dia senyum.. duk seblah fvrte student dia..haha

mirachantek
go go power rangers.
den blaja kek uitm sh alam.. de berani datang la..

ZARA 札拉 said...

hahaha~

gilak ahh~

camni virus pun cuak tengok topeng tu~

dila john said...

aku xdek topeng utk dipakai.

sila derma...

imHepPie said...

pnjam topeng huuu..

aku xkan datang ke blog ini pda waktu mlm..terhad sampai kul 6.59 ptg je muahaha..ngeri dowhh..

Feeqa Ruslan © said...

Pakai topeng nanti nampak bergaya macam Ninja Turtles!

Anonymous said...

"PAIS....SIHAT KE NAK....KALAU TAK SIHAT, MARI MAK HANTARKAN KE TANJONG RAMBUTAN...",kata ibunya setelah baca taipan di atas...

TerubukMasin said...

kahkahkah..ni virus gilababi pn tk bleh tembus..

**pakcik rafa..terimalah kekalahan tu seadanya..kihkih..

WaNnY said...

eleh..blah laa pakcik rafa, dah kalah tetap kalah - kata uncle ancelotti ngan penuh bergaye...

huah3~

Pais Chaos said...

ZARA 札拉
hahah.. baru bleh survive..

dila john
kat klinik pun da habis..susah nak cari skang ni

imHepPie
bleh.. kene sewa la..hahah
bukan ayat kat header tu jiwang ke??

Feeqa Ruslan ©
yahh.. ninja turtle go go!! gua suka Rafael!! haha

Anonymous said...
hang sakai!!

TerubukMasin
kesian kat pak cik rafa.. tggu la malam esok..haha

WaNnY
owhh.. hina ye.. tggu malam sok.. wahaha

imHepPie said...

hadoii kan aku da kata xmo jguk cni mlm3...hadoyai tbukak lak..kompem x tdo 4 malam neh huuu..kamoo bsalah hwaaa

Pais Chaos said...

imHepPie
habih la..malam ni kene kaco ngan hantu la dia!!HAHAHA

qishie said...

pais..boleh aku cepuk pale hang?

huhuhu

Pais Chaos said...

qishie
ko ingat kepala aku kepala ayam bleh di cepuk sesuka hati!!

JIMMY ASMARA said...

sgt stylo kalau pakai topeng sebegitu!

mahu ah!

Da' daffodil D said...

nak kenal dgn topeng putih!

Pais Chaos said...

JIMMY ASMARA
ya bleh bleh.. sila dapat kan di kedai runcit seman lepat..

Da' daffodil D
x bleh.. dia da tunang ngn adk siti nurhaliza..haha

mirachantek said...

uitm shah alam? ooo dah tu kau tgl kek bahau ko?

Pais Chaos said...

mirachantek
haah..bahau bandaraya bersejarah.. napo tanyo.. ponah poie ko??

cookie devine said...

Pak Cik Rafa dtg bulan tuh.

Feeqa Ruslan © said...

Sei slalu yo poie Bahau toman atok sei shopping kek Hari Hari.

qishie said...

bahau bandaraya bersejarah?

ni SPM sejarah berapa ni?

huhu

Pais Chaos said...

cookie devine
hoo patut la dia lain macm je..haha

Feeqa Ruslan ©
yo ko.. hari hari mahal skang ni.. ghayo ni elok poie kek hiway..haha

qishie
sejarah spm malas citer.. tapi sejarah x mungkin berulang aku orait!! haha

mirachantek said...

skali dua tu adolah. melawat abang tiri den kek matric kualo pilah tu ha. den bukan suko pon jalan jaoh2, den poning yang bona'e, mabuk siket.

Pais Chaos said...

mirachantek
oh begitu!! cantik, poie bahau jgn lupo boli laksa bahau!!

Pais Chaos said...

mirachantek
oh begitu!! cantik, poie bahau jgn lupo boli laksa bahau!!

Kuwe said...

aku mau.
mask counter strike ada x weh?
skali ngan tabung oksigen
aku mau pakai buat pegi jalan2

.ella ainnadjla. said...

scary je tgk pict nih... buang2 lah...

Pais Chaos said...

Kuwe
Nak kene cekup dek polis..haha

.ella ainnadjla.
jgn buang..simpan buat wallpaper..haha

.o r k e d. said...

mcam2 la korg neh.gelak guling2 aku :p

Pais Chaos said...

.o r k e d.
haha..lepas guling jgn lupa gi mandi!!

imHepPie said...

tsilap la plak gi bukak blog neh di malam jumaat huuu...tuko ar wehh...

Pais Chaos said...

imHepPie
x pe x pe.. tak lama lagi setan2 sume kene kurung..dont worry!!haha

Anonymous said...

xabi alonso mencelah...
den blah jo mulo la kalah team tuu..
hebat x hebat eh den ni detik beliau di dlm hati...

Pais Chaos said...

Anonymous said
ahh.. alonso mmg gitu.. da blah bnyk bunyi..langsung tak time kasih kat rafa..huh