Saturday, August 8, 2009

Di tepi pantai Seri Garden.

Wazir bin Ma'arif

Aku ade seorang kawan baik kat kampung Sri Garden, iaitu kampung aku di Bahau. Nama nya Wazir. Dia belajar kat USIM. Dia pandai gunting rambut. Waktu cuti sem dia jadi uztat kelas petang kat sekolah rendah (KAFA). Maghrib maghrib dia ajar budak budak kampung mengaji take over kerja ayah dia.

Port lepak ahli ahli Sri Garden ialah di bawah pokok rumah Calok (Calok ialah lelaki yang mempunyai adik perempuan yang mengancam). Petang petang kami selalu jamming gitar kapok. 90% ahli Sri Garden adalah pandai bermain muzik terutamanya gitar kapok. Wazir di antara gitaris yang hebat dalam memain kan lagu Di tepi pantai.

Semasa Wazir syok bermain gitar lagu Di tepi pantai versi XPDC. Lalu sekumpulan kanak kanak menungang basikal.

"Assalamualaikum Uztat!!" kanak kanak tadi memberi salam.

"Yaa.. Waalaikumussalam" Wazir menyambut salam sambil meneruskan menggoreng gitar lagu tadi. Head banging lagi. Yang lain sume senyap.

WAZIR....

Kau memang seorang uztat yang rock!!

Rilex je dia jawab, "Yeahh yeaaaahhh!!".


Port lepak lepak Sri Garden sambil bincang pasal kenaikan harga minyak.
Belakang tu rumah Calok.


Wazir segak bermain gitar lagu ACAB.


NOTA: Wazir kawan baik aku dari kecik lagi.. tak penah pun dia panggil aku sayang. Wazir, cuti kita jamming lagu Meet Uncle Hussein plak. ok!!

20 comments:

Paan Tanpa Adik said...

Wazir dalam kenangan...macam babi!

sharamli said...

n0 f0n?

Feeqa Ruslan © said...

Fuyoh. Ada jugak eh pesen camni?

LuVidA^^ said...

kem slm...

Pais Chaos said...

-Paan Tanpa Adik
wazir brutal bersama ajib lampir..

-sharamli
yang maxis ke yang celcom..no rumah pun nak ke??haha

-Feeqa Ruslan ©
uztat moden!!!

-LuVidA^^
wokehh.. salam takziah atau salam kemerdekaan??

ZARA 札拉 said...

wazir~

aku mau lagu faizal tahir!

.ella eainnadjla. said...

ustaz zaman teknology...
mcm2 pon bole jadi...

Pais Chaos said...

-ZARA 札拉
dia dalam proses cari kod tu..sabau ye..haha

-.ella eainnadjla.
yeahh.. tapi dia baik.. jgn salah anggap..

Lionel Azry said...

adakah wazir termasuk dalam persatuan krasti bahau?

Pais Chaos said...

-Lionel Azry
oh tidak sama sekali.. lagu paling punk dia penah dengar pun ialah monster sakura barangkali...

Paan Tanpa Adik said...

Hoi! Apahal Monster Sakura pulak nih?

Pais Chaos said...

huisshh!! band lagend ni..

TerubukMasin said...

lu kenalkn gua ngan adik calok yg mengancam tu..:p

Pais Chaos said...

-TerubukMasin
huihhh... xleh.. kene beratur..haha

qishie said...

kim slm kat waazir..
pesan dia nnt ak nak blaja ngaji dgn dia.

Pais Chaos said...

-qishie
wokehh.. dia memang suka ngaja budak pompuan pun..hahah

JIMMY ASMARA said...

"Port lepak lepak Sri Garden sambil bincang pasal kenaikan harga minyak.
Belakang tu rumah Calok"

Biar betol!!!

terkesima!

Pais Chaos said...

-JIMMY ASMARA
budak budak sri garden memang punk..bese la..hhahah

cookie devine said...

Cik Cookie suka wazir.Suka sgt.Kim salam love kat dia.

Pais Chaos said...

-cookie devine
ok..akan si sampai kan!! yeahh