Tuesday, October 13, 2009

Excident yang Dasyat

Surat MUET dah lama sampai rumah. Dalam surat tu tulis test speaking 20 haribulan 10 2009, yakni minggu depan. Segala persiapan dah setel. Berlatih spiking dalam bilik air sudah. Tengok filem-filem omputih sudah. Karaoke kat Winamp lagu Westlife pun sudah. Khatam kamus je belum.

Semalam sesi raptai penuh dan pengambilan jubah sewa untuk konvokesyen kat UITM. Dapat je jubah terus test pakai. Sumpah. Hensem gile aku.

"Tak sabar nak konvo ngan ambik gambar hari..rr.. hari.. Hari ape kita konvo?" tanya aku sambil usha panas cermin moto member.

"Minggu depan dol, 20 haribulan, hari Selasa," jawab member aku slumber.

AHHH...DAMN!!! Camne bleh excident tarikh!!

Nota: Paan, ekau jawab elok elok nanti.. anggap den ado kek sebolah ko yo.

24 comments:

Paan said...

Hoh! Blah!

ZARA 札拉 said...

alahai~

cian Paan~

nanti dia nak ber 'i-u' dengan sapa kang~

Lionel Azry said...

ngok!

Kasut Pink said...

len kali ikot peraturan jln raye bebtoi br la x tereksiden..

cookie devine said...

abih mcmn?apa pilihan anda?

sharamli said...

sama kat bl0g paan?

sharamli said...

kena k0men sama jgk ke?

zubair.. said...

hahaha..sadis nye xcident neh..muahahahaa,...

misz benida said...

gila kecian.
dua2 bgtu bhrga..
kna wak smyang istiharah ni..

qishie said...

macam gay!

Feeqa Ruslan said...

Jubah tu boleh bawak balik tak?

Da' daffodil D said...

ah, mmg damn

Pais Chaos said...

Paan
ingat jawapan 15, D..

ZARA 札拉
pandai2 la dia nak hidup.. tak kuasa layan dia..huh.

Lionel Azry
lu da ambik muet??

Kasut Pink
ye ke.. susah la kalau camni.. nak kene study balik..cis

cookie devine
oleh kerana sewa jubah rm115 dan yuran muet hanya rm60..maka konvo di pilih bulat2 kerana kedua dua agenda dah dibayar.. rugi rm 60 bleh tahan gak!!

sharamli
bleh2.. tapi komen mengutuk paan di galak kan..

zubair..
nak buat camana.. redah je lah,,haha

misz benida
hahah.. alang2 konvo sekali ni je.. bek pilih konvo..muet bila2 mase bleh ambik.. kan kan kan??

qishie
sape gay? paan memang gay ngn sharul..sume dah tau dah.

Feeqa Ruslan
bleh bawak balik.. tapi lepas konvo kene pulang balik.. sewa je rm115.. mahal giler. sewa je kot.. rm 115 tu kalau beli cekodok lagi bagus.

Pais Chaos said...

a' daffodil D
tu la pasal.. rasa nak mencarut yang lebih ekstrim je!!

mirachantek said...

takkan langsung tak sempat nak datang. speaking aku dulu pagi tau. konvo k pagi jugak ke?

farah said...

ko layan westlife?

tak rock la weii.

:D

YobSumO said...

ah tak payah ambik MUET tu, konvo lg penting... ko ambik ke tak gerenti band 6 kn?

.o r k e d. said...

gile ksian :$

Primadona69 said...

hahahahahha
neway..wish u all the best k!!
Makcik tijah ckp...
blajo leklok...
klu tak paham ape2...
dia leh tlg ajar korang masak nasi lemak...
persoalannye...
korang ni amik course catering ker?
:)

my-yum said...

suruh la sape2 yg tinggi dan gagah gi bagi pihak u kat konvo.. then photoshop je gmbr sendri..
stakat MUET tuh.. ckp pe pon dpt 6.. =p

DaliaLiyana said...

lorr...siannnyerr...
dik..nnt tukar r pic antu tu...menakotkan la..terpanjat akak tau!! huhuhu...

Pais Chaos said...

farah
rock la tu.. zaman muda2 dlu layan la..haha

YobSumO
ya.. aku stuju.. konvo bleh ambik gambar ngn awek..hahah

.o r k e d.
nak buat cemana?? dah nasib badan..

Primadona69
x lah.. grafik la!!! masak telur pun kantoi..

my-yum
cadangan boleh merosakkan seorang pelajar..huh..

DaliaLiyana
hantu la baru jahat.. x kan nak letak gambar jalaludin hassan kot..

.ella ainnadjla. said...

p ar tukaq tarikh muet...

Pais Chaos said...

.ella ainnadjla.
dah merajuk da ni.. tak bleh tukar2.