Saturday, October 24, 2009

Hari Konvokasyen

Tie aku sengaja kasi sengat sikit. Orang kata fesyen. Aku ikut je.

Sebelum nak naik pentas ambil fail (dah tak pakai skrol, budget lari) kat Pak Ibrahim, jubah aku di setting kemas-kemas oleh 8 orang urusetia majlis kat tangga naik. Dah rasa macam Datuk plak. Semua dorang kasi sapu. Sehelai bulu hidung pun tak de. Saat tu gak aku gelar kan 'Hari Paling Bersih Pais'. Jadi tarikh ni, tiap-tiap tahun aku bagi korang off day. Caya tak!

Masa naik pentas tu, segala rasa macam ada. Tapi aku macam biasa buat muka cool walaupun perut aku meragam ke'neves'san. Ahhh.. Dah tak sabar nak salam tangan Pak Ibrahim. Buat tak tau sudah.

Masa ambik fail tu, aku pandang muka Pak Ibrahim. Mata kami saling bertentangan. Sinaran mata bak kejora Pak Ibrahim berkilauan di sebalik cermin mata kaler coklatnya seolah-olah memberi harapan tinggi dan besar untuk aku berjaya suatu hari nanti. Sastera gak aku ni.

Ade ke patut member aku kasi cadangan suruh Shufle sebelum ambik fail. Nak kene penampar ke!!

Aku bukak fail. Laa, mana sijil. Kosong je. Ada nota je yang bagitau ambik segala sijil kat tempat ambik jubah..cis betul..

ALAMAKKK!!.. lupa plak nak salam tangan Pak Ibrahim tadi!! Main blah gitu je.. kurang ajar!

27 comments:

FaMouS said...

eh pais awk blaja katne?pak ibrahim tu, ibrahim abu syah ke v-cancelor uitm?

arque said...

haha.kau serius ke tak salam pak ibrahim bro.kau dah hidup lame?

Cik Cookie said...

Sampai hari nih CC rs lg genggman abu shah.hohohoho

imHepPie said...

x salam ke???patutla xdpt anugrah pelajar harapan...

cik intan (◡‿◡✿) said...

.ibrahim mne?
.ibrahim abu syah ke ibrahim pndek?
.ekekeke~

.btw, congrat pais! ^^

fathiahRAIHANA said...

laaa
shuffle je laa
bwu r nmpak keunikan tu:))

misz benida said...

xsbr la aku nk grad..
huhu..
grad kt u aku mcm xvouge je..

.ella ainnadjla. said...

giler gamble xsalam...
sure reject jd menantu pak ibrahim..=p


oh congtraz pais..

najwa hazirah halmi said...

ok sangat rindu uitm!
=(

sharamli said...

apahal xsalam?
amek berkat lain kali...hua3...

c0ngret...

qishie said...

ape seh grad awal2??

Pais Chaos said...
This comment has been removed by the author.
Pais Chaos said...

FaMouS
haah..uitm.. sape tak knal ngn pak ibrahim tu.

arque
lain kali bleh salam
mase konvo degree plak.hahah

Cik Cookie
ya.. kekuatan pada misai nya.

imHepPie
blaja malas cemana nak jadi pelajar harapan. hahah

cik intan (◡‿◡✿)
yang misai.. triams atas pujian..yeahh

fathiahRAIHANA
masuk isa nnt!!

misz benida
ohh.. kat uitm macm orang nak dapat pangkat dari raja dia punya majlis.

.ella ainnadjla.
x nak la jadi menantu.. nnt confirm kene ambik alih uitm..hahah

najwa hazirah halmi
datang la sini jumpa pak guard.

sharamli
ye la..lain kali salam la.. triams pujian itu.

qishie
wahaha.. baru cepat bleh kawin!!

YobSumO said...

congrats lah kamu, tapi pak ibrahim mesti murka. kamu tanggunglah nnt. silap2 bulu hidung kamu dia tarik kasi putus.

kc kassim said...

hensem nya kau pais.
haha.
leh wat menantu nie :P

faqhrule said...

alhamdulillah

FaMouS said...

owh...kitorang kat uitm kedah panggil dia Mr.Potato

anyway tahniah..eh pais amik course apa? kira dah ada degree lah ni...?

Cik_daya said...

ke'neves'san kot punca lupa salam pak ibrahim... hhu

Pais Chaos said...

YobSumO
ni yang takut nak gi uitm ni..haha

kc kassim
ya ya.. sape nak jadi mak mentua ..lai lai!!

faqhrule
syukur..

FaMouS
la.. apsal tak kata awal2.. sama la kita uitm kedah.. dulu ambik industrial design, skang da tukar grafik kat uitm sh alam. famous ambik kos ape??

Cik_daya
ye la kot... cemana nak atasi ye..hah

Anonymous said...

congratulations

FaMouS said...

la, budak uitm kedah jugak rupanya...pais pun x ckp awal2...mana lah nak taw..
ala kalau cakap karang mesti salah paham nye....sebab ramai course lain x suka course ni...

Pais Chaos said...

Anonymous
trimas!!! leb u

FaMouS
ala..bagaitau je la.. same je sume kos.. mak leha bila nak benti??

FaMouS said...

emm..pre-law..

mak leha? ntahlah..eh bila last kamu kat uitm kedah?

Pais Chaos said...

FaMouS
Sem lepas.. bulan 6 hari tu. pre law da sem brape da?

FaMouS said...

laa...pais keluar, saya baru masuk..
nak masuk sem 2 dah...
so baru lagi la kat s.alam...?

nadirah_nor said...

nasib baek x bute kene sinarn mata kejora pak ibrahim tuh..;p
(dont try dis at home...)

Pais Chaos said...

FaMouS
x de jodoh la tu.

nadirah_nor
dah hampir buta da.. nasib sempat elak..