Thursday, October 8, 2009

Tergedi Oktober Yang Memeritkan - PAAN

Tidak mahu ku ingat lagi, apa yang telah terjadi, TERJADI OKTOBERRR.. ha korang sambung la sendiri.

Budak yang suka terajang tiang telephone jenis syiling ini akan menghadapi peperiksaan besar 20 Oktober 2009, yakni hari Isnin minggu lagi satu. Jelas dia masih rilex-rilex ayam bermain gitar karan dengan memain kan lagu Tregedi Oktober. Lagu yang penah di popular kan oleh Awie itu sengaja di nyanyi kan berulang ulang kali sempena peperiksaan yang di hadapi nya nanti. Namun, setelah di tempeleng Ayah nya, seorang bekas imam, dia mula berubah genre ke musik Cak Lempong.

Peperiksaan yang tak mengguna kan sebarang peralatan pengiraan seperti Sempoa atau biji getah ini akan di adakan secara live dan eksklusif di Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Kikir (model Khas). Seraya beliau berkata, " 2 3 kucing berlari, mana nak sama si kucing belang, siapa yang lari, kucing ke belang? ". Ternyata serangkap pantun yang penuh emosi ini susah untuk di terjemah kan maksud nya. Syabas.

Moga secara am nya di harap kan beliau akan berjaya menjawab peperiksaan itu tanpa ada unsur unsur negatif seperti meniru buku nota atau memberi rasuah kepada Tuan pengetua.

Sekian..

Weh Paan, nak masok pekso kono potong ghambut tak. Pakai selipar jo pun buleh kan?


18 comments:

yoro okino said...

good luck bro..
aku pon nak final test dlm oktober nie...mlas gak nak study..huhuh

[z@ck] said...

gud luck..
=)

ZARA 札拉 said...

pergh~
aku terharu dengan kebaikan ko Pais~

Paan, ko bleh ikat rambut tak?

Kasut Pink said...

Amik PMR paper bahasa tamil kan?
Neway, gud luck!!

cookie devine said...

Xkisah laa ko peksa ape.Janji buat btl2.

Paan said...

Palotak kau. Ado dress-code poit. Kono hensem2. Awek ghamai tu.

green said...

all da besh..

ak pn..
dah nak exam dah..

Paan said...

Ni apahal komen2 ada yang bajet kitorang amek PMR ni? MUET la! MUET!!!

Pais Chaos said...

yoro okino
yeahh..sama2 lah kita..

[z@ck]
ya.. gud luck juga kpd anda..

ZARA 札拉
terima kasih.. paan dah botak skang ni..haha

Kasut Pink
haah.. kamus da ilang.. kene beli baru kat mudah.com

cookie devine
trimas.. doa kan kejayaan bersama..

Paan
rugi la ghambut dah panjang..

green
yeahh.. sama2 cari skill meniru terupdate masa kini..haa

imHepPie said...

patut la smua public phone kt umah aku jahanam..keje ko rupanya...

CharMiea said...

muet apa?
speaking ke, writing?
hahahaa susah gila, rasakan!

missdiya84 said...

paan..sile gunting rambut se smart yang mungkin..awek ghamaii tuh..kang rambut panjang2 tak nampak la awek hehehe

Lionel Azry said...

2-2 ekor budak bahau nak kene terajang?

sharamli said...

b0takkn je trus..

.ella ainnadjla. said...

buleh jo nak pakai slipa jopon...
takdo hal punyo...

JIMMY ASMARA said...

bawa je toyol..

confirm lulus!

Feeqa Ruslan said...

MUET? :|
Makan Unta Encik Tajul.

FaMouS said...

aik awk skolah lg ke?