Wednesday, October 28, 2009

Negeri Sembilan vs Terengganu (1-0) - Separuh Akhir Pertama Piala Malaysia

Semalam aku tengok live kat Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. Turun dari Shah Alam dengan semangat bola. Setting tiket ngan supupu aku, Aminul Husni, yang dah datang awal kat stadium. Malam ni kemungkinan besar awek ramai, kata nya melalui sms masa beratur beli tiket. Aku bertambah semangat.

Stadium agak meriah ngan warna merah. Macam kat Anfield dah rasa nye. Aku kasi lilit mafla merah tulis "hobin jang hobin". Kacak je rasa nya.

Perlawanan memang asyik. Awek pun asyik. Mercun meletup dengan asyik. Budak-budak rempit terpekik pekik. Referee buat perangai pelik. Aidil Zafuan kadang-kadang gedik. FRU kene herdik. Dik..

"Air oren satu,"
"Kuaci tak mau?" kata budak tu sambil memakai jersey MU.
"tak," jawab aku ringkas.

Walaupun MU baru kalah beberapa hari yang lepas, namun masih mampu mereka-mereka memakai jersey itu. Aku respect!!


Aku usha-usha mana la tau nampak kelibat Torres ke kat bawah!

12 comments:

.ella ainnadjla. said...

i injured plak time match nih kalo i player sure trg menang...

faqhrule said...

paroi? lama siot tak pergi! lalu dah selalu

YobSumO said...

dia tak tahu MU dah kna lauk kot, main bantai je. hahaha.

atau fanatik gila babeng mungkin.

Kasut Pink said...

mane maunye torres di situ kalo ketika itu beliau sdg berdetink ngan si kasut pink!

FaMouS said...

banyaklah torres kat ctu...

nadirah_nor said...

bola??
x tau pape..
hampeh gle bab2 nh..;p

Primadona69 said...

hahhahahahha
gigih-gigihan..
dtg dr shah alam ke n9..
semata2 nak tgok bola...

Da' daffodil D said...

awek pon asyik? maksud lu? asyik = seksa kah? = montok kah? =......? nyeh3

Feeqa Ruslan said...

Yang berdiri tu semua tak sakit pinggang ke?

sharamli said...

dah ada..pakai je la...k0t

Pais Chaos said...

.ella ainnadjla.
ahh.. sepak tak kena nak main bola konon..hahah

faqhrule
sekali sekala best gak layan stadium.

YobSumO
ye la kot.. nak buat cemana ye tak.

Kasut Pink
ahhh.. tipu2!!! tak caye sume tu..

FaMouS
ada.. orang yang pakai baju gambar torres bnyak.hehe

nadirah_nor
hahah.. lepak2 sudey!!

Primadona69
yes.. semangat mesti ade!!

Da' daffodil D
macam2 jenis awek ade..haha

Feeqa Ruslan
semngt kesukanan!! feeqa ape tau!!

sharamli
simpan dlm almari la!! hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

awek2 tu tertipu dgn shout ko ke adoii