Tuesday, October 6, 2009

Sirap Ais!!

Sedang aku tekun dan penuh fokus membuat assignment, sorang dari house mate aku, Keding, datang duduk kat sebelah. Tengok dari air muka, dia datang dengan niat baik. Bukan nak pinjam duit aku, bukan nak kutuk-kutuk artwork aku dan bukan nak tunjuk gambar awek baru kat aku. Bagus. Dia selamat dari terkena The Rock Bottom. Dengan mata yang bersinar-sinar dia kata kat aku,

"Pais, RAJIN betul kau buat asaimen!"

Tanpa melengah kan waktu, aku sikat rambut belah tepi, seting jambul, duduk depan pc, update blog. Air mata macam nak mengalir. Terima kasih Keding kerana pujian itu.

Ahhhh.. nak gi beli sirap ais la. Ha, sape nak kirim? Aku belanja..

28 comments:

CharMiea said...

ah taknak sirap ais.
teh ais lemon boleh?

imHepPie said...

sikat rambut belah tepi??ensemmm..

farah said...

ko mmg rajin kan?

:D

Pais Chaos said...

CharMiea
tak bleh, mahal.. ais kosong je boleh..

imHepPie
kene puji lagi..trimas!!

Pais Chaos said...

farah
aku mmg rajin.. jiran aku pun cakap aku rajin. jeles la tu.

aku said...

sikat rambut belah tepi, ada jambul..
ko memang nampak 'baik'..
hahaha

Feeqa Ruslan © said...

Haishh. Susah kan jadi pelajar universiti? Kih3

ZARA 札拉 said...

pergh Pais~

sekali kena puji camni terus~

err..kalau tetiba orang puji kau kacak, ko buat apa pulak?

JIMMY ASMARA said...

sikap rambuk belah tepi..

skema nya bro!!

buatla style fringe ke?mohawk ke?geometri ke?
hahahaha

Kasut Pink said...

kena puji trs hapdet blog..

sharamli said...

la..siannya...
samapai nk mengalir air mata..
wak..wak nak tisu x?

Cik_daya said...

nak sirap bandung...
rajin nyer laaa...

qishie said...

orang puji sket ko dah syahdu.
orang puji aku comel aku relax je.
ahahaha

.ella ainnadjla. said...

sirap bandung cincau satu eh..=p

faqhrule said...

air sirap janda pulang satuuuu..kalau orang tk mesti lu ponah ghaso air ni

Paan said...

A'ah, rajin la sangat. Apasal balik kampung kau tak se-ghajin tu? Cam bedebah la.

Lionel Azry said...

poyo!

kc kassim said...

air sirap tak beshh
air kopi dara gak besh! ahaha oopsss!

cookie devine said...

Sirap limau suam ngn char kuey tiow Mali Corner.peghhh....

Pais Chaos said...

aku
tu la pasal.. baik giler aku kan..haha

Feeqa Ruslan ©
mana ada.. kene usaha lebih skit je..

ZARA 札拉
pakai smart2..pastu gi klcc cari jodoh. haha

JIMMY ASMARA
x nak..nnt terlebih kacak plak..haha

Kasut Pink
tu la.. bila semangat da pulih!!

sharamli
bleh gak wak.. kasi 14 kotak bleh!!

Cik_daya
gi beli susu sendiri.. sirap je bleh di belanja..haha

qishie
ko memang x de perasaan.. huh

.ella ainnadjla.
Siap.. makan makan x nak oder?

faqhrule
yes.. sodap. hidup tk

Paan
yeahh.. miggu dopan muet..haha

Lionel Azry
jeles la tu.. haha

kc kassim
haaa.. minum super power la..haha..saya nak powerrr..

cookie devine
alamak, rasa lapar atetiba.. haha

missdiya84 said...

sirap bandung cincau satu....agak2 bile leh hantar kat umah kak nad kehkeh

JIMMY ASMARA said...

lancau satu!

eh silap!

bancau la
bandung cincau!

Pais Chaos said...

missdiya84
rumah kak nad kat mane.. dekat ngn 7 eleven tu ke?? kat bandar baru kan.

JIMMY ASMARA
siap... 14 ringgt please..

JMR said...

ade gaya tu nk g beli sirap ais...hahaha

JIMMY ASMARA said...

tumpang berak sambil minum sirap ais!

dila john said...

ade cm sutun x?

Pais Chaos said...

JMR
ahah.. gaya mesti ade.. tak gitu..

JIMMY ASMARA
perkara itu elok dia amal kan di rumah jirang tetangga..

dila john
ade skit.. hahah

Primadona69 said...

disebabkan pujian cmtu jek tuan hamba sanggup bergolok gadai belanja kenkawan sirap ais?hahahahahha...k